Din CV-uri adunate …

Greselile pe care le contin CV-urile sefilor romani sunt extrem de variate: de la erori elementare de gramatica si neglijente in redactare (pe care acestia le-ar reprosa cu siguranta subalternilor), pana la expresii amuzante, limbaj de lemn si tehnici copy-paste din CV-urile altora.

– Un director de magazin din Craiova se descrie in termeni cat se poate de poetici, pacat ca plagiaza un autor necunoscut din lumea larga a Internetului: “As vrea sa cred ca nu visez cand spun despre mine ca sunt oricand in plina miscare, dinamic, fara sa omit sa spun „pauza” din cand in cand. Ma bucur de liniste doar dupa agitatie”.

– La intrebarea cu tenta profesionala “Care este cel mai mare vis pe care il aveti?”, un director zonal de vanzari raspunde cat se poate de cinstit “Sa-mi construiesc o casa cu piscina (casa este aproape gata)”. Cel mai mare esec profesional al managerului este faptul ca nu a fost inteles si recompensat pe masura valorii sale: “Nerecunoasterea finaciara in cresterea vanzarilor si a implicarii in activitatile de coordonare ale filialelor din companie”.

– Un manager de club din Bucuresti raspunde fara dubiu la intrebarea “Care este jobul care credeti ca vi s-ar potrivi cel mai bine?”: “Cel de manager pentru ca de mic am calitatea de lider”. si ne convinge in continuare: “Nu am avut parte de esec.Si chiar daca ar exista as stii (sic!) sa invat din greseli”.

– Cearta cu gramatica si logica se vede si in cazul unui director de firma din Timisoara: “Succesul meu sa bazat pe echipa, cunostinte teoretice si practice, accesibilitate la nou spirit de organizare si intelegerea oamenilor si a biologicului in lumea in care am lucrat si probabil pasiunii pentru ce fac”. La sectiunea “Referinte”, managerul a completat: “se pot obtine vizitand ce am creat in timpul carierei” (?)

– Directorul unui centru comercial din Constanta se descrie intr-o maniera complexa: “-un tip ambitios,serios,atent la orice detaliu,inimos,entuziast,cu un accentuat spirit al dreptatii. -ca hobbyuri..fotbalul si tot ce e frumos. -ma motiveaza acele situatii despre care se spune ca sunt grele..mie imi place sa le rezolv pur si simplu”.

– Un director de investitii & mentenanta din Cluj-Napoca incearca sa raspunda siret la intrebarea “Unde va vedeti peste 5 ani?”, dar ne baga in ceata totala: “La aceeasi companie pentru care voi lucra in ultimii 5 ani” (?) Altfel, omul nu este deloc modest: “Am aptitudini deosebite profesionale”, si isi completeaza curajos Obiectivul profesional: “Director. Motivatia: experienta si abilitatile dovedite prin realizarile avute”.

– Un manager care a condus 300 de oameni din pozitia “sef birou, sef sectie, sef serviciu” raspunde la intrebarea “Care este jobul care vi s-ar potrivi cel mai bine?” intr-o maniera la fel de nesigura: “manager, inginer telecomunicatii, securitate obiectve, analiza informatii”. Managerul se distinge prin cascada de Premii obtinute: “curs incepatori limba engleza, curs avansat limba engleza”.

– Un director financiar din Resita isi identifica un singur punct slab: “poate sunt prea intelegator”, pe care il completeaza cu o scapare emotionala “imi place prea mult meseria mea”. Cea mai mare realizare profesionala de pana acum a unui director de vanzari: “Increderea si respectul sefului direct fata de mine”.

– O directoare de resurse umane din Cluj-Napoca: “Imi place sa cred ca mi-am adus un aport (sic!) benefic asupra firmei prin loialitate si rigurozitate in tot ceea ce am intreprins. Am contribuit la educarea in domeniul esteticii a sute de persoane care mi se adresau zilnic. Astfel am atras multi clienti satisfacuti de atentia acordata. Initial am fost 10 angajati pe parcurs s-a mai redus din personal si am ramas 5”.