Numai in SUA e posibil

Aceasta intamplare a castigat primul loc la concursul avocatilor de drept penal.

 

Intamplarea a avut loc in Charlotte, North carolina. Un avocat a cumparat o cutie de trabucuri rare si scumpe, apoi a incheiat o polita de asigurare, printre riscurile asigurate fiind si focul.

Cam intr-o luna, dupa ce a fumat intreaga cutie de trabucuri s-a dus la compania de asigurari si a inaintat o cerere de despagubire in care a mentionat ca trabucurile au fost distruse intr-o serie de mici incendii.

Compania de asigurari a refuzat sa-l despagubeasca motivand ca trabucurile au fost consumate in mod obisnuit, fara vreun eveniment deosebit.

Avocatul a dat in judecata compania de asigurari si a castigat procesul.

 

(pana aici totul pare normal, nimic surprinzator – americanii au obiceiul de a-si asigura orice!)

 

In motivarea deciziei, judecatorul a mentionat ca, desi solicitarea avocatului era ridicola, acesta detinea o polita emisa de companie in care erau specificate riscurile asigurate, printre care si focul, fara a fi definita notiune de „foc acceptat”si „foc inacceptat”pentru plata despagubirii si a obligat compania la plata despagubirii.

Decat sa suporte costurile si durata unui proces lung, plin de recursuri, compania a fost de acord cu sentinta si a platit 15.000 USD avocatului pentru pierderea bunurilor asigurate.

 

(acum urmeaza partea cea mai buna)

 

Dupa ce avocatul a incasat despagubirea, compania de asigurari a cerut arestarea acestuia pentru 24 de incendieri. In baza cererii de despagubire si a marturiilor depuse in precedentul proces avocatul a fost condamnat pentru incendierea intentionata a bunurilor asigurate si a fost condamnat la 24 luni inchisoare si plata unei amenzi de 24.000 USD.