Asa incepe cearta …

M-a intrebat: „Ce mai e pe televizor?
I-am raspuns: „Praf

***

Nevasta-mea tot incerca sa-mi sugereze ce-si doreste pentru urmatoarea aniversare.
Mi-a spus: „Vreau ceva stralucitor, ce ajunge de la 0 la 100 in trei secunde.”
I-am daruit un cantar

***

Cand am ajuns aseara acasa, nevasta-mea mi-a cerut sa o duc intr-un loc scump. Am dus-o la o benzinarie.

***

Cand m-am pensionat, m-am dus la Oficiul de Asistenta Sociala sa ma inregistrez. Tipa din spatele biroului mi-a cerut buletinul, sa-mi verifice varsta. Il uitasem acasa. I-am cerut scuze, i-am spus ca ma duc acasa sa-l iau si ma intorc. A fost foarte draguta: „Nu va mai deranjati, descheiati-va la camasa.” Parul carunt de pe pieptul meu a convins-o si mi-a inregistrat solicitarea. Incintat de solicitudinea ei, cand am ajuns acasa i-am povestit nevesti-mii. Ea a spus: „Trebuia sa-ti scoti si pantalonii, poate primeai si ajutor pentru dizabilitati

***

Stateam alaturi de nevasta-mea la intalnirea de 30 de ani de la terminarea liceului si ma tot uitam la o tipa bine, dar complet turta, ce-si legana nostalgic intre doua degete paharul, singura la o masa de alaturi. Nevasta-mea m-a intrebat: „O cunosti?
Sigur, am oftat, e prima mea prietena din liceu. Am inteles ca s-a apucat de baut imediat dupa ce ne-am despartit, si de-atunci n-a mai fost treaza.
Dumnezeule! a spus nevasta-mea, cine s-ar fi gandit ca o persoana poate sarbatori atata timp?

***

Am scos-o pe nevasta-mea la un restaurant. S-a intamplat ca ospatarul sa ia mai intai comanda mea. „Un cotlet mare de vita in sange pe gratar.” M-a intrebat: „Nu va pasa de vaca nebuna?
Nu, am raspuns, poate comanda si singura

***

Nevasta-mea statea goala si se privea in oglinda din dormitor. Nu se prea bucura de ce vedea si mi-a spus: „Ma simt oribil! Atat de grasa si de batrana! Am nevoie de un compliment!
I-am raspuns: „Vederea ti-a ramas perfecta

***

Nevasta-mea s-a dus la supermarket. Am rugat-o sa ia si-un bax de Tuborg, de 18 lei. A cumparat in schimb o cutie de L’Oreal DermaGenese de 24 de lei. I-am spus ca berea ar fi ajutat-o sa arate mai bine in noaptea aia decat crema.

***

Nevasta-mea m-a intrebat daca rochia ii face fundul mare. I-am spus ca nu asa de mare ca rochia de ieri.

***

Sambata dimineata m-am strecurat usor din asternut, mi-am facut pachetul si am coborat pe tacute in garaj. Am legat barca la carlig si am inceput sa dau cu spatele. Abia cand am iesit cu totul din garaj am realizat ca ploua cu galeata si vantul batea cu 100 km/h. Am deschis radioul si am aflat ca vremea avea sa fie la fel toata ziua. Am tras inapoi in garaj si, tiptil, m-am dus inapoi in dormitor. M-am strecurat la loc linga nevasta-mea si i-am soptit: „E o vreme groaznica afara.” Pe jumatate inca adormita, ea a raspuns: „Iti poti imagina ca prostul de barbatu-meu s-a dus la pescuit pe asa o vreme?

***

Am intrebat-o pe nevasta-mea unde ar vrea sa mergem pentru aniversarea casatoriei noastre. Mi s-a incalzit inima cand am vazut-o topindu-se de bucurie. „Undeva unde n-am mai fost de mult timp …” a spus ea, nehotarata.
Asa ca i-am sugerat: „Ce parere ai de bucatarie?

***

Urmaream in pat, langa nevasta-mea, „Vrei sa fii miliardar?” M-am intors catre ea si am intrebat-o: „Vrei sa facem dragoste?” „Nu„, mi-a raspuns ea. „Asta e raspunsul tau final?„, am intrebat-o. De data asta nici nu m-a privit cand mi-a raspuns ca da. Asa ca am spus: „Atunci as vrea sa sun o prietena !”