Oare asa sa fie ?

Un tip neinsurat il invidiaza pe unul insurat fiindca isi inchipuie ca acesta din urma are oricand ce manca si cu cine face sex. La randul lui, tipul insurat il invidiaza pe burlac exact pentru aceleasi lucruri.
De la apariția casatoriei incoace, barbatul insurat si cel neinsurat s-au invidiat reciproc, pentru ca fiecare are impresia ca celalalt traieste ca un sultan intr-un paradis sexual si gastronomic unde efortul maxim ca sa obții ceva e sa bați din palme. Daca-i intrebi pe dobitoci, amandoi ar face schimb de locuri.
De fapt, viața lor e cam la fel. Tipul neinsurat isi face o lista de cumparaturi, se urca in masina si se duce la hipermarket sa-si ia ceva de mancare. Tot acolo ajunge si tipul insurat, tot singur, si tot cu lista dupa el – a gasit-o dimineața pe frigider, langa post-it-ul cu:
„Iubi, du-te tu la Carrefour, azi e intalnirea aia cu clientul. ți-am lasat lista pe frigider. Pupi. PS: Sa nu uiți de servețelele demachiante ca nu mai am. Ambalajul e pe masina de spalat, ia-l cu tine, sigur nu ții minte de care”.
Practic, daca ala insurat n-are copii, n-ai cum sa-i deosebesti la hipermarket. Iar starea civila nu conteaza deloc nici mai incolo, oricum ala care va manca ceva bun in seara aia va fi ala dintre ei care stie sa gateasca.
in ce priveste femeile, lucrurile stau cam la fel.
Sa-l luam, de pilda, pe tipul neinsurat: asta de regula e un pretențios si face nazuri de parca ar fi cel puțin Brad Pitt (sau Titus Steel, pentru cinefilii mai rafinați). in schimb, barbatul insurat gaseste absolut superba orice femeie care nu e nevasta-sa si ar agața-o si pe femeia cu barba daca ar putea scapa puțin de-acasa. Pana la coada, rezultatul e cam acelasi: nici unul dintre ei nu are parte de prea multe femei.
Singura diferența aici e ca ala neinsurat ar face sex cu nevasta aluia insurat, in timp ce ultimul nu.
Rezultatul e daramator pentru femeie: practic, nici unul nu face sex cu ea!
Momentul in care cei doi seamana cel mai mult e sambata seara, atunci se simt exact la fel.
ala neinsurat ar face sex, dar n-are cu cine. Sau are, dar e sub Claudia Schiffer si nu merita deranjul, ca trebuie sa-ți faci dus, sa gasesti un tricou curat si iți mai pierzi si locul de parcare pana vii inapoi.
si ala insurat ar face sex, dar nici el n-are cu cine. Sau are, dar nu poate pleca de-acasa…